Facebook правила за љубовната врска

Loading...

Дали е Вашето однесување на Facebook е прифатливо, кога е во прашање Вашата врска? Некои се изгореа на своите грешки, а за оние кои не знаат што смеат, а што не – еве ги правилата…

За да не се најдете помеѓу оние млади кои ги прекршуваат правилата, Ви претставуваме некои кои може да Ви помогнат да не се најдете на црната листа на Facebook заради Ваштo однесување.

 

Правило број 1

Никогаш не го менувајте својот статус “во врска со” од статусот “сингл”, сè додека претходно не се консултирате со парткерот или партнерката. 

Правило број 2

Нокогаш не поставувајте фотографии на Facebook, поради кои би можече да доведете некоја личност во непријатна ситуација. 

Правило број 3

Бидете искрени кога поставувате пораки на нечиј wall.     

Правило број 4

Немојте да ги “крадете” пријателите на својот дечко/девојка, откако ќе се скарате или раскинете. 

Правило број 5

Немојте да основате група на омраза, со цел да му наштетите некому – во овој случај поранешниот дечко или девојка.

loading...