Со лук против рак на белите дробови

Студија објавена во списанието „Cancer Prevention Research“ го потврди позитивното дејство од консумацијата на лук врз превенцијата и намалувањето на ризикот од рак на белите дробови, еден од најчестите причинители на смртност кај мажите и жените.Истражувањето, спроведено на 5976 испитаници во Кина во период од 2003 до 2010 година се засновало на податоци собрани по пат на интервју со испитаниците кои се засноваат на исхраната, прехрамбените навики и начинот на животот на испитаниците, вклучувајќи го внесувањето на лук особено кога се работи за белите дробови. Прочитајте повеќе на najadise.mkИстражувањето, спроведено на 5976 испитаници во Кина во период од 2003 до 2010 година се засновало на податоци собрани по пат на интервју со испита

Пронајдете не на следниве мрежи: