Академик Маџунков со поддршка на иницијативата ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Нема држава без јазик и нема државен опстанок без јазик.Ниту еден јазик не може да преживее во двојазичноста или мултијазичноста ако нема матична држава каде што тој јазик се чува и негува, тврди академик Митко Маџунков за Канал 5.
Ги повикува сите политичари да направат симбиоза меѓу националното и етничкото, во спротивно би покажале дека не заслужуваме држава, вели академик Маџунков. А со него попладнево во Струмица разговараше Стојне Митева.
Во видеото погледнете го целиот разговор.Ниту еден јазик не може да преживее во двојазичноста или мултијазичноста ако нема матична држава каде што тој јазик се чува и негува, тврди академи

Пронајдете не на следниве мрежи: