Ако ги имате веднаш одете на лекар: Ова се СИМПТОМИТЕ за оштетен ЦРН ДРОБ!

Loading...

Црниот дроб е најголемиот цврст орган во човековото тело и одговорен е за извршување а различни функции. Некои од основните функции на црниот дроб се: Чистење на крвта и е од суштинско значење за варењето на храната, го потхранува гликогенот, вид на шеќер кој произведува енергија.Бидејќи вашиот црниот дроб е толку важен, ако имате проблеми со него, вашето здравје може да биде во сериозна опасност – и постојат многу начини на кои црниот дроб може се оштети, но многу луѓе не сфаќаат дека имаат проблем со црниот дроб – се додека не е биде предоцна. Како резултат на тоа, вашето здравје и вашата вкупна благосостојба може да биде значително загрозена.
Обратете внимание и препознајте ги знаците на предупредување кои ви говорат дека имате оштетен црн дроб. Ако не сте сигурни кои се симптомите на оштетен црн дроб тогаш проверете во оваа статија.
Важата кожа станала жолта
Еден од првите знаци на оштетен црн дроб е промена на бојата на кожата. Со оглед на тоа дека оштетениот црн дроб не е во состојба правилно да филтрира токсини, доаѓа до насобирање на билирубин, што може да доведе до тоа вашата кожа да станува жолта.
Одлична намирница за црн дроб, стрес, замор, притисок, линија, ги штити жлездите…- Прочитајте ТУКА
Билирубинот е облик на пигмент на жолчката. Билирубин произведува вашиот црн дроб и помага во варењето на храната. Кога вашиот црн дроб е оштетен , не може да се отстрани билирубинот а како резултат на тоа, тој се насобира о крвта. Кога билирубин тече низ крвта, кожата почнува да добива жолта боја. Најпрво ова жолило, можете да го забележите на вашите нокти и на врвовите на вашите прсти, како и во очите.
Промена во урината и столицата
Ако забележите промена на бојата на урината и столицата, тоа мож да биде знак дека со вашиот црн дроб нешто не е во ред. Ако вашата урина е со темна боја, а столицата бледа и тенка треба што побрзо да одите на лекар.

 
Чувство на надуеност
Ако забележувате дека вашиот желудник одеднаш е надуен, тоа може да биде симптом дека имате проблеми со црниот дроб. Кога црниот дроб е оштетен ја задржува течноста,а како резултат на тоа течноста прави вашиот желудник да е поголем.
Чувство на болка
Ако во стомакот почнете да забележувате грчеви или изненадна болка можеби имате проблеми со црниот дроб. Кога црниот дроб не функционира како што треба може да предизвика болка во стомакот. Ако таа болка е на левата страна од стомакот веднаш посетете доктор.
МАГИЧНА ГОЛТКА секое утро: Мини коктел за чист црн дроб и лице без брчки – Прочитајте на следниот ЛИНК
Желудочна киселина и повраќање
Ако забележите зголемена количина на желудочна киселина тоа би можело да биде прв симптом за проблем со црниот дроб. Оштетениот црн дроб може да ги турка дигестивните сокови се до хранопроводникот што предизвикува повраќање и проблеми со варењето.
Ако забележите еден од горенаведените симптоми, веднаш одете на лекар.  Бидејќи вашиот црниот дроб е толку важен, ако имате проблеми со него, вашето здравје може да биде во сериозна опасност – и постојат многу начини на

loading...
Loading...