Ако ја притиснете оваа точка на стапалото, на Вашето тело ќе му се случи нешто НЕВЕРОЈАТНО!

Loading...

Ако сте мислеле дека никогаш нема да поминат проблемите со спиењето и дека ќе мора да користите апчиња и други средства, размислете уште еднаш. Природната медицина ви ги нуди најдобрите совети.Несоницата се појавува во различни облици и влијае врз луѓето на различни начини. Некои луѓе со часови се превртуваат во кревет за да заспијат и често мечтаат за лесно заспивање без проблеми. Меѓутоа, овие луѓе биле изненадени кога дознале дека лек навистина постои!
Овој природен лек се нарекува акупресура и помага кај многу заболувања, вклучувајќи и инсомнија. Сѐ што треба да сторите е да извршите притисок врз одредена точка на телото и потоа ќе спиете како бебе.
Кога имате проблеми со спиење, постојат три точки на кои треба да се концентрирате.
Една од нив се нарекува „ЛВ3“, која може да ви помогне кај широк спектар на телесни болести, меѓу кои е и несоницата. Оваа точка се наоѓа помеѓу палецот и вториот прст на ногата. Треба да ја притиснете оваа точка 5 секунди пред да легнете да спиете.

Уште една точка која е важна за инсомнијата се нарекува „П6“. Се наоѓа на раката околу три прсти ширина над зглобот и помеѓу тетивите. Притиснете ја оваа точка 5 минути и ќе ви помогне полесно да заспиете.

Последната точка се вика „К1“. Таа се наоѓа на внатрешната страна од стапалото, точно во средина. Притиснете ја „К1“ 30 секунди, потоа пуштете на 5 секунди и повторно притиснете 30 секунди.

Исто така, пожелно е пред спиење да избегнувате кофеин, работа на компјутер, јадење или гледање телевизија од кревет.Несоницата се појавува во различни облици и влијае врз луѓето на различни начини. Некои луѓе со часови се превртуваат во кревет за да заспијат и че

loading...