Ако не го инсталирате ОВА, поздравете се од фотографиите на Фејсбук

Социјалната мрежа Фејсбук почна да ги предупредува своите корисници, кои  ги вчитувале фотографиите  преку своите iOS уреди дека албумите ќе им исчезнат следниот месец и  да ја инсталираат  овата апликација „ Moments“.Апликацијата на Фејсбук за синхронизирање на фотографиите за  iOS е лансирана во 2012 година, а на корисниците им овозможува автоматски да ги вчитуваат сите фотографии од своите уреди во приватен албум под име „Synced from Phone“.
 Инаку, Фејсбук ќе ви  даде да изберете една од овие три слики- многу е важно да не погрешите.
 Идејата била за корисниците полесно да ги пронаоѓаат и  делат  фотографиите.
Корисницитесега добиваат  мејлови и  нотификации на Фејсбук дека нивните албуми ќе исчезнат на 7 јули и  дека треба или  да ги  тргнат  фотографиите  или  да инсталираат нова апликација  за да ги  задржат на Фејсбук.
Потоа бил забележан значаен раст на превземање на таа апликација, која се качила на второ место на најсимнувани бесплатни апликации.
Присилбата на симнување а уште една апликација предизвикала револт  меѓу корисниците на Фејсбук, кои  последен пат  пред две години морале да инсталираат  Месенџер за да продолжат со  комуникацијата со пријателите.Апликацијата на Фејсбук за синхронизирање на фотографиите за  iOS е лансирана во 2012 година, а на корисниците им овозможува автоматски да ги

Пронајдете не на следниве мрежи: