Ако овие гласини се точни, тогаш Ајфон 8 ќе изгледа неверојатно!

Loading...

Иако Ајфон 7 скоро излезе во продажба, на интернет кружат гласини за тоа како ќе изгледа Ајфон 8. Ако овие приказни се точни, тогаш телефонот ќе биде навистина неверојатен.Експерти кои со години се занимаваат со технологија, велат дека корисниците ќе имаат три модели што ќе се разликуваат по големина. Екранот ќе биде многу подобар, а главното копче повеќе нема да постои. По безжичните слушалки, корисниците ќе добијат и безжичен полнач.
„Многумина мислат дека Ајфон 8 ќе има голем дизајн. Пред сѐ, екранот ќе биде свиткан од двете страни, баш како што се Галакси С7 еџ или Ноут7. Освен тоа, предната и задната страна ќе бидат прекриени со стакло, а тоа ќе биде поврзано преку метална рамка како што беа Ајфон 4 и 4с моделите. Се надеваме дека компанијата ќе изнајде начин да не пука така лесно овојпат“ – изјавиле експертите.
Освен тоа, главното копче повеќе нема да постои, па телефонот ќе се отклучува со скенирање на лицето. И купувањето преку „Епл Пеј“ ќе биде многу полесна бидејќи тоа отсега ќе се прави само со гледање во предната камера.
Секако, постои голема веројатност ова да се гласини и ништо друго. Но, ако се земе во предвид дека овие луѓе ги предвиделе безжичните слушалки, скоро со сигурност може да се надеваме на ваков телефон.Експерти кои со години се занимаваат со технологија, велат дека корисниците ќе имаат три модели што ќе се разликуваат по големина. Екранот ќе биде

loading...