Ако сакате да ждригате немојте никако да ја посетувате оваа земја!

Loading...

Дали сте знаеле дека ждригањето е забрането со закон?Доколку одите во Австрија никако немојте да го правите тоа.
Во тоа се уверил и турист што ја посетил Виена, кој поради ждригање добил казна од 70 евра. За истото се пожалил на Фејсбук. 
Полицаецот напишал извештај дека на 7 февруари, во 17.15 часот, во 2. виенски округ Пратерштерн, господинот го прекршил законот, односно јавниот ред и мир, со гласно ждригање во близина на полицаец.
Тој образложува дека изел еден ќебап и малку кромид, па затоа изгубил контрола над себе и ждригнал.Доколку одите во Австрија никако немојте да го правите тоа.
Во тоа се уверил и турист што ја посетил Виена, кој поради ждригање добил казна

loading...