Ако се разбуди од кома, Шумахер повеќе нема да биде Шумахер?

Loading...

Шумахер е во вештачка кома веќе скоро 3 недели, откако е хоспитализиран поради повредите со кои се здобил за време на несреќата при скијањето.- Доколку се разбуди од кома Шумахер повеќе нема да биде Шумахер, тврди Ричард Гринвуд, невролог на британската болница Homerton , откако лекарите на Шумахер денес изјавиле дека славниот возач на Формула 1 повеќе не е во критична состојба.
Гринвуд смета дека откако ќе се разбуди тркачката легенда,  може од темел да се промени поради последиците од мозочните трауми.
Шумахер е во вештачка кома веќе скоро 3 недели, откако е хоспитализиран поради повредите со кои се здобил за време на несреќата при скијањето.

 
– Ако Шумахер преживее, повеќе нема да биде Шумахер, ќе биде просечен човек и ќе мора да се помири со својата нова личност, што може да биде многу тежок процес кои многумина не успеваат да го остварат, тврди докторот. 
Тој ден со Шумахер, на истото место и во истото време доживеал несреќа уште еден човек кој го скршил черепот на половина и сепак преживеал.
 – Доколку се разбуди од кома Шумахер повеќе нема да биде Шумахер, тврди Ричард Гринвуд, невролог на британската болница Homerton , откако лекарите

loading...
Loading...