Ако ставите парички во оваа намирница ќе бидете полни со пари

Времињата се тешки и неизвесни, работите, работите, работите, и никако да соберете за сите потреби и желби на вашето семејство. Нормално, сите би сакале да имаат повеќе пари. Некои играат лото, некои се кладат… но на повеќето баш би им годело парите да им се појават од небо.Според едно од народните верувања, доколку метални парички чувате во сад парите во вашата куќа ќе се помножат.
Потеребно ви е: две или три метални парички и сено. Неколку од монетите ставете ги на сеното, па потоа одозгора истурете сол.
Како што велат бабите, колку зрна сол, толку пари во домот.
 Според едно од народните верувања, доколку метални парички чувате во сад парите во вашата куќа ќе се помножат.
Потеребно ви е: две или три

Пронајдете не на следниве мрежи: