Ако верувате во СРОДНИ ДУШИ 11.11. е важен ден за вас!

Не постојат случајности, особено кога љубовта е во прашање. 
Во текот на ноември, астролошкиот знак Сонце е во Скорпија – знак на сродните души.
Но овде не се работи само за астрологија, туку и за синхронизација.
Во прашање е верување дека универзумот ни праќа знаци кои кажуваат дека сме на правиот пат или дека ни е потребна промена на правецот.
Со оглед на тоа дека универзумот не може да ни се обраќа директно, само мора да бидеме свесни за сигналите кои се околу нас.
Тие може да бидат сосема случајна средба, статија или некој цитат во вистинскиот момент – па дури и одреден редослед на броеви.
Многу често, универзумот ќе ни се обрати по пат на редослед на броеви на часовникот или на таблиците од автомобилот.
Еден од најпознатите редоследи е 11:11. Но, тој може да се јави во голем број форми и може да биде во облик 11,11 или 11111.
Ако наидувате на единици кои се повторуваат, тоа е јасен знак дека вас универзумот ве подготвува за големо будење.
Но, ни тоа не е се.
Овој редослед е во длабока врска со сродните души.
Кога ќе го видите, универзумот сака да обрнете внимание на мислите и чувствата, да се ослободите од логичкиот ум и да ја следите интуицијата и срцето.
Не постои начин на кој можеме да ја користиме логиката кога љубовта е во прашање бидејќи неа не можеме да ја вреднуваме.
Таа не може да биде објаснета и не постојат правила по кои се однесува.
Љубовта е најголема мистерија. И иако не можеме да ја видиме, и тоа како можеме да ја почувствуваме и да веруваме во неа…

 
Сепак, нејзиниот најголем парадокс лежи во фактот дека покрај тоа што е најголем подарок кој било кој од нас може да го добие, таа може да биде и многу напорно патување.
Ноември е 11ти месец а на 11ти ноември универзумот за многумина спрема ултимативно будење на срцето.
Универзумот сето ова време напорно работи зад завесите и редовно не предизвикува со случувања и космички случувања за да почнеме да живееме и сакаме само онака како што ние знаеме.
Имаше многу обиди и грешки во текот на годината. Моравме да стекнеме увид во сите работи во кои не успеавме за да ја препознаеме онаа добрата и да ги отстраниме сите сомнежи.
Љубовта не е слепа – таа гледа и покрај се одбира.
Но ниту една љубовна приказна не е голема бидејќи е лесна и поради тоа често прибегнуваме кон разумот наместо интуицијата
Постојат оние луѓе кои ќе кажат дека оваа година всушност не  се случувало ништо важно, но ноември не  е само уште еден месец и не е коенциденција тоа дека новата месечина ќе се појави на 11-тиот ден.
Нешто сепак се случува,а често непознатото може да предизвика страв.
На сета среќа, љубовта не е нешто со што можеме да владееме.
Судено ни е да научиме некои аспекти на животот и со време да почнеме да ги контролираме, но љубовта и понатаму останува голема енигма.
Не постои причина која може да објасни зошто нас некои души не повикуваат и привлекуваат и зошто помеѓу некои среќници постои толку силна поврзаност.
Овој месец универзумот ќе не води за да ги прифатиме сите аспекти на нашиот живот со кои сме воделе битки и ќе добиеме јасна визија. Ќе се видиме себеси онакви какви што навистина сме и животот кој што сакаме да го водиме.
Овде не се работи за бегство и смислување на изговори, туку за издавање на време кое ќе го потрошиме на нас и слушање на нашите мисли, срце и најважно, душата.
Ноември е навистина месец на сродни души и без оглед на тоа дали сме ја пронашле или не, овој пат нема да можеме да ги игнорирме знаците кои ќе се појавуваат насекаде околу нас,
Но, ќе мора да одлучиме дали ќе ги следиме.
Без оглед на тоа колку некоја љубовна врска е голема, се се сведува на нашиот избор.
„Никогаш нема да може да побегнете од своето срце. Затоа е подобро да слушате што има тоа да ви порача“ – Пауло Коелјо.
  
Во текот на ноември, астролошкиот знак Сонце е во Скорпија – знак на сродните души.
Но овде не се работи само за астро

Пронајдете не на следниве мрежи: