Ал Каеда планира напади на европските возови

Loading...

Ал Каеда планира напади врз европската мрежа за брза железница, објави денеска германскиот весник Билд, повикувајќи се на разузнавачки извори.Во текстот се вели дека терористичката мрежа би можела да постави експлозив во возови или тунели или да саботира пруги или електрични инсталации. Билд тврди дека тие информации истекле од американската Национална агенција за безбедност која прислушкувала конференциски повици во кои учествувале високи оперативци на Ал Каеда.
Главна тема на тие разговори била напади врз европската железничка мрежа, објави Билд.
Германските власти одговориле на тие закани со воведуавње дискретни мерки како распоредување полицајци во цивил на најголемите железнички станици како и на главните линии во државата.Во текстот се вели дека терористичката мрежа би можела да постави експлозив во возови или тунели или д

loading...
Loading...