Ал Каеда се подготвува за нови напади на САД

Loading...

Лидерот на најпознатата терористичка организација Ал Каеда, Ајман ал Завахири, во видео порака ги повика своите следбеници да се подготват за нови напади на САД.  
Тој повика на голем напад, па дури и да треба да се чека со години. Во пораката, Завахири прогласи и победа во војните во Ирак, Авганистан и Јемен.
Како одличен пример го наведе бомбашкиот напад за време на маратонот во Бостон, кој покажува како САД треба да страдаат. 
Во исто време, лидерот на Ал Каеда ги повика следбениците и да продолжат да ја присилуваат Америка на трошење на средства за оружје, за економски да ја исцрпат земјата. 
Тој повика на голем напад, па дури и да треба да се чека со години. Во пораката, Завахири прогласи и победа во војните во Ирак, Авга

loading...
Loading...