Алаѓозовски избркал од работа тројца професионалци за да направи место за партиски кадри

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес избркал од работа тројца вработени проефесионалци од министерството за култура, противправно прекинувајќи им ги законските договори кои траат до крајот на годината.Немало посебно образложение за бркањето од работа, а за бркањето од работа не ги известил министерот, туку како најголеми злосторници решенијата им ги доставил курирот од министерство. Бркањето е целосно против правно, но и самиот начин за прекинување на договорите.
Согласно правната регулатива решението за прекин на договор мора да биде доставено најмалку 10 дена пред истото да стапи во сила.  Луѓето кои се избркани имале договори за работа кои се на сила до крајот на годината.
Алаѓозовски брка професионални, за да обезбеди место за партиски кадри и луѓе од шарената платеничка револуција кои во минатиот период сакаа да се прикажат како големи експерти, а кои во моментот постојано се вртат  во министертсвото за култура како Петрит Сарачини, Ѓунер Исмаил, Никола Нумовски од Плоштад Слобода и братучед на Шекеринска, Мирослав Грчев, Златко Теодосиевски, Владимир Лазовски, Петар Арсовски, Филип Јовановски и други учесници на платеничката револуцијаНемало посебно образложение за бркањето од работа, а за бркањето од работа не ги известил министерот, туку како најголеми злосторници решенијата им

Пронајдете не на следниве мрежи: