Албанија го деблокира имотот на Јасин ал Кади

Loading...

Министерството за финансии на Албанија даде наредба да се деблокира имотот на Јасин Ал Кади од Саудиска Арабија, чиј имот беше  блокиран во Албанија во 2004 година под сомневање дека го помага тероризмот.Јасин ал Кади, кој ја напушти Албанија по блокирањето на имотот беше обвинет за врски со Абдул Латиф Салем, инаку јордански државјанин кој има и албанско државјанство,  за кој имаше сомневање дека е поврзан со организацијата Исламски Џихад од Египет, поврзан со терористичката организација Ал Каеда.Албанија поради овие сомневања блокираше поголем број на имотот на Јасин ал Кади, што го имаше во Албанија, а кој вреди околу 4 милиони евра.Во сопственост на Јасин ал Кади се и двете високи кули во Тирана и голем број друг недвижен имоти.
МакфаксМинистерството за финансии на Албанија даде наредба да с

loading...
Loading...