Албанската национална армија ѝ се заканува со војна на Црна Гора

Loading...

Албанската народна армија се закани дека ќе дојде до војна меѓу Албанците и Црногорците доколку биде ратификуван договорот за демаркација со Црна Гора.Оваа организација ги повика политичките партии во Црна Гора да го отфрлат договорот, бидејќи со неговото прифаќање ќе ја „преземат одговорноста за избувнувањето војна меѓу двата народа“.
Во прогласот на оваа организација доставен до медиумите, се наведува дека пратениците од косовскиот Парламент ќе бидат сметани за предавници доколку на седницата на 1. септември гласаат за договорот за демаркација.
Од Албанската народна армија наведуваат дека нивни членови ќе бидат распоредени на одредени места за да го следат развојот на ситуацијата.Оваа организација ги повика политичките партии во Црна Гора да го отфрлат договорот, бидејќи со неговото прифаќање ќе ја „преземат одговорнос

loading...