Александар Даштевски: „Колку да си знаете кој доаѓа денес!“

Loading...

Федерика Могерини  денес доаѓа во Македонија. По  тој повод Александар Даштевски на својот Фејсбук  профил  објави  информации  за Могерини.„Федерика Могерини е италијански политичар и актуелен  висок претставник на Европската унија за надворешни работи и безбедносна политика и потпретседател на Европската комисија во Комисијата на Јункер од 1 ноември 2014 година.
Могерини беше министер за надворешни работи и меѓународна соработка во Италија од 22 февруари 2014 до 31 октомври 2014 година во централно- левичарскиот  кабинетот на Матео Ренци.
Таа е член на италијанската партија и Партијата на европските социјалисти.
Колку да си знаете кој доаѓа денес!“, напиша Даштевски на својот Фејсбук профил.„Федерика Могерини е италијански политичар и актуелен  висок претставник на Европската унија за надворешни работи и безбедносна политика

loading...