Александар Сиди: Некој сака да го спречи „Договорот меѓу еден народ во две држави“

Loading...

Пратеникот Александар Сиди од  партијата „Обединети патриоти“ која што е коалиционен партнер на ГЕРБ на премиерот Бојко Борисов, се надева дека договорот за пријателство меѓу Бугарија и Македонија ќе биде потпишан на втори август.
Според овој пратеник во бугарското собрание, постојат сили кои што работат на тоа договорот меѓу двете земји да не се случи.
За него и за неговата партија нема дилеми дека дговорот ќе постави основа за добрососедство и пријателство меѓу „еден народ кој живее во две различни држави“.
Сиди тврди дека некој сака да го спречи договорот и со својата изјава предизвикува дополнителни тензии.  За него двете земји имаат заедничка иднина во ЕУ.
Сиди е претставник на партијата која што премиерот Заев во Софија го дочека со банер на кој пишуваше „Добредојде дома“.
 
Пратеникот Александар Сиди од  партијата „Обединети патриоти“ која што е коалиционен партнер на ГЕРБ на премиерот Бојко Борисов, с

loading...