Александра има само 27 месеци и ќе ве изненади со своето познавање по географија!

Александра Крстиќ има нешто повеќе од две години и фасцинира со своето знаење по герографија. Нејзиниот татко Александар нејзиното неверојатно знаење за нејзината старост  не би го нарекол афинитет кон географија, туку зинтересираност на детето кон работите кои го опкружуваат, на овој или оној начин.„Бидејќи проговори многу рано, беше неуморна со своите прашања, на кои моравме да даваме одговори, а кои таа ги „впиваше“ веќе на година и пол.
Со неполни година дена таа беше опседната, верувале или не со спортски настани и навивање, па набрзо и се најде на бројни навивачки форуми“, вели нејзиниот татко.
„Александра покажуваше капацитет и ние ја насочувавме на многу други работи, а до ова видео  дојде  така што по „грешка“ во новогодишното пакетче доби географска карта на Европа која толку многу ја заинтересира што едноставно со денови не ја успушташе од раце и нејзините прашања беа се почести, така што направив видео снимка“, вели Александар и додава дека неговата ќерка од неговите едноставни одговори веројатно направила „мапа во главата“.

Овие денови малата Александра е заинтересирана за главните градови на државите во Европа, па така веројатно наскоро не очекува уште едно интересно видео.
„Бидејќи проговори многу рано, беше неуморна со своите прашања, на кои моравме да даваме одговори, а кои таа ги „впиваше“ веќе на

Пронајдете не на следниве мрежи: