Александра Јанева е победник на „Макфест“

Loading...

Александра Јанева дебитантката од Струмица е победничка на овогодинешното издание на Макфест.Златнатата статуетка и паричната награда од 70.000 денари ја заслужи со одличната избедба на песната ” Врати ми го сонцето” , чија музика и текст се дело на Ристо Самарџиев, додека пак аранжманот го потпишува Владимир Дојчиновски.
Второ-пласирана е Марија Бунда со песната “Не ме познаваш”, додека пак третата награда падна во рацете на Мартинијан Кириловски кој ја испеа ” Како да те украдам”.
Наградата за најдобра вокална интерпретација исто така ја освои Александра Јанева, а најслушана песна мегу двата фестивали е минатогодишната второпласирана нумера” Готово е” на Тамара Тодевска.
Поради технички проблеми, преносот на фестивалот кој што требаше да се емитува на Македонската телевиизја, беше прекинат.Златнатата статуетка и паричната награда од 70.000 денари ја заслужи со одличната избедба на песната ” Врати ми го сон

loading...
Loading...