Амбасада во Париз: Нема информации за загинати македонски државјани

Loading...

Нема загинати или повредени македонски државјани во терористичкиот напад во Ница. Од Амбасадата на Македонија во Париз велат дека немаат никакви информации за наши луѓе и дека се во постојан контакт со Министерството за надворешни работи.Ница е честа туристичка дестинација на голем број туристи од Македонија и од соседните земји. Во нападот загинаа најмалку 84 лица, а околу 50 други се ранети. Францускиот министер за внатрешни работи Бернар Казнев соопшти дека меѓу загинатите има и деца, како и дека 18 од повредените се во критична состојба.Ница е честа туристичка дестинација на голем број туристи од Македонија и од соседните земји. Во нападот загинаа најмалку 84 лица, а околу 50 други

loading...