Амбасадата на САД со соопштение до своите граѓани: Можни се немири на 11 декември

Американската амбасада преку соопштение на своите граѓани во Македонија дека на денот на предвремените парламентарни избори, можни се немири, протести и собири.Од амбасадата велат дека ова се стандардни пораки што се објавуваат насекаде во светот и нивна обврска е да обезбедат дека американските државјани се свесни дека ќе има избори и поради тоа може да има собири и масовни настани кои носат ризици од насилство.
„На 11 декември во Македонија ќе се одржат парламентарни избори. Иако досегашните избори во Македонија биле мирни, ­можна е појава на немири поврзани со изборите. Амбасадата на САД им порачува на своите граѓани да бидат свесни за ваквите настани и да избегнуваат големи гужви, протести и собири. Амбасадата исто така ги советува своите жители да ги почитуваат информациите за безбедност дадени од локалните власти“, пишува во соопштението на амбасадата.Од амбасадата велат дека ова се стандардни пораки што се објавуваат насекаде во светот и нивна обврска е да обезбедат дека американските државјани

Пронајдете не на следниве мрежи: