Американците ги прогласија Македонците за трет најглуп народ во светот!

Не е познато по кои критериуми се воделе американските психолози при тестирањето, но истакнале дека ова е неофицијална анкета која имала за цел да го покаже „развојот на образованието и интелегенцијата“ во ерата на технологијата и интернетот!Вашингтон – Србите се најглупавиот народ на светот! Оваа скандалозна констатација ја донесоа тим на американски психолози од Вашингтон, Њујорк и Детроид од спроведената интернет анкета и тестирањата кои од јануари до окромври бе спроведини онлајн помеѓу учесници од 190 земји во светот.
На не толку омилената листа за најмалку паметни народи во светот, Србите се на прво место со индекс 50, втори се турците, а трети Македонците! Меѓу првите 10 најглупави народи се чесите, Полјаците, Естонците, Унгарци, Бугари, Кенијците и Новозеланѓаните.
Меѓу 10-те најпаметни народи на прво место се. Швајцарците, па по нив следуваат Французите, Американците, Норвежаните, Британците и нака натаму…
Не е познато по кои критериуми се воделе американските психолози при тестирањето, но истакнале дека ова е неофицијална анкета која имала за цел да го покаже „развојот на образованието и интелегенцијата“ во ерата на технологијата и интернетот!Вашингтон – Србите се најглупавиот народ на светот! Оваа скандалозна констатација ја донесоа тим на американски психолози од Вашингтон, Њујор

Пронајдете не на следниве мрежи: