Американската амбасада финансира и организира тајни координативни средби на соросоидните организации

Младинскиот образовен форум (МОФ) е уште една од низата соросоидни организации, кои во текот на изминатите неколку години активно работеше во дослух со амбасадата на САД како на добивање на што повеќе грантови од УСАИД, така и во рамки на советувањата, писмата до амбасадорите и невладините, кои одработуваа во корист на СДСМОна што загрижува е фактот што во целата оваа кампања, активен поддржувач на соросоидната организација е Американската амбасада во Македонија, која редовно ги објавува параван-акциите со што од дипломатското претставништво се обидуваат да ја затскријат агендата која всушност е во исклучива корист на СДСМ.
Малку веројатно е дека Амбасадата на САД во земјава немала информации дека МОФ во Охрид инструира соросови платеници за тоа како политички да делуваат во корист на СДСМ.

Дотолку повеќе, треба да се има во предвид дека МОФ преку Марјан Забрчанец беше организација која ги координираше писмата кои се испраќаа до т.н. граѓанство, всушност збирштина од соросидни организации, кои пак вршеа притисок врз амбасадорите, што пак доведува до прашањето, дали  некој од Амбасадата на САД нарачувал да се врши таков вид на притисок, кој подоцна ќе резултира со реакција?

Всушност, поврзаноста на овие „случајности“ го отвара и сомнежот дали токму Американската амбасада покрај едукација на младите преку МОФ, всушност ги советувала т.н. „граѓани“ од соросоидните збирштини, да се легитимираат како претставници на граѓанството со што се оправдуваа акциите на трети лица, инволвирани во корист на СДСМ (одлагање на избори, легитимирање на измислените фантоми, медиуми кои водеа до Пржино…) се со цел што повеќе да се одложат превремените избори, а СДСМ и надворешниот фактор да има повеќе време да го подготви теренот?!
На мешањето на амбасадата на САД во внатрешните работи на Македонија, преку отворање на фондот на УСАИД за соросоидните организации, се заинтересирани и голем број на влијателни конгресмени и сенатори од САД, кои најавија обемна истрага во работата на Амбасадорот Бејли.Она што загрижува е фактот што во целата оваа кампања, активен поддржувач на соросоидната организација е Американската амбасада во Македонија, која

Пронајдете не на следниве мрежи: