Американски туристки нападнати со киселина во Марсеј

Четири американски туристки се нападнати со киселина на главната железничка станица во францускиот град Марсеј.Според првичните инормации, Амриканките, на возраст од околу 20 години, биле испрскани во лицето со спреј со хлороводордна киселина, при што две од нив се здобиле со посериозни изгореници.
Инцидентот се случил пред главната железничка станица „Сен Шарл“ во Марсеј од каде Американките требало да отпатуваат со воз кон Париз.
Според весникот, „Ла Провенс“ нападот го извршил маж, меѓутоа западни медиуми јавија дека во врска со инцидентот, француската полиција уапсила една 41-годишна жена.
Полицијата засега смета дека нападот не поврзан со тероризам.Според првичните инормации, Амриканките, на возраст од околу 20 години, биле испрскани во лицето со спреј со хлороводордна киселина, при што две од

Пронајдете не на следниве мрежи: