АМЕРИКАНСКИ ВОЈНИК ЈА ОТКРИ ВИСТИНАТА ЗА ТЕРОРИЗМОТ: „Нѐ излажаа сите“

Loading...

Погледнете го ова видео на американски војник кој одеднаш се разбудил од сонот и ја увидел вистинската состојба на работите. Не, реалноста е поинаква!„На почетокот бев горд на својата служба, а потоа… Ни беше кажано дека се бориме против терористи, меѓутоа сфатив дека јас сум вистинскиот терорист и дека оваа наша окупација е вистинскиот тероризам“ – рекол Мајк Прајзнер.
Според неговите зборови, расизмот во војската подолго време бил орудие за да се оправда уништувањето и окупацијата на други држави.
„Долго се употребуваше расизмот за да се оправдаат мачењето, убивањето и покорувањето на другите луѓе. Расизмот е витално оружје кое што го користи оваа Влада“ – смета овој војник.
„Владеачката класа, милијардерите заработуваат на човековото страдање. Затоа има војни“ – рекол американскиот војник кој со своите зборови го разбуди светот.„На почетокот бев горд на својата служба, а потоа… Ни беше кажано дека се бориме против терористи, меѓутоа сфатив дека јас сум вистинс

loading...