Амира е најубава принцеза на светот

За Амира ал Тавил многумина ќе ви кажат дека е најубава принцеза на светот, но воедно и дама со несекојдневна животна приказна, голема хуманитарка, филантроп, меѓународна модна икона.33-годишната Амира ел Тавил е принцеза на Саудиска Арабија. Родена е во Ријад, град во кој, поради разводот на своите родители, пораснала покрај баба и и мајка и. 

Принцезата Амира била пет години во брак со принцот Алвалид Бин Талал, а го запознала додека му правела интервју за весникот на своето училиште. 
По разводот, решила да се посвети на образованието, па стекнала диплома магистер за бизнис администрација, но нејзините успеси не завршуваат тука. 
Оваа убавица почнува да се занимава со хуманитарна работа во својата земја, но и во странство. 
 
Така дошла до позицијата директор на извршниот одбор на “Ал-Валед Бин Талал”, организација која е посветена на борбата против сиромаштијата, меѓуверски дијалог и зајакнување на жените. 

Така често можеме да ја видиме во модни комбинации кои претставуваат микс на традиционалниот и модерниот стил. 

 

 33-годишната Амира ел Тавил е принцеза на Саудиска Арабија. Родена е во Ријад, град во кој, поради разводот на своите родители, пораснала пок

Пронајдете не на следниве мрежи: