Андонов е новиот министер за внатрешни работи

Оливер Андонов е новиот министер за внатрешни работи, кој доаѓа на местото на Митко Чавков кој денеска поднесе оставка. Предлогот на Владата во Собранието вечерва беше поддржан со 65 гласови „за“, ниту еден против и воздржан. На гласањето не присуствуваа пратениците од СДСМ.Со 65 гласови Оливер Андонов е изгласан за нов министер за внатрешни работи.
-Професор на воената академија како и професор и на други високообразовни институции. Од неговата биографија може да се види дека целосната негова научна и професионална кариера е во сферата на одбраната и безбедноста. Моментално работи на воената академија. Сметам дека се работи за човек кој и покрај тоа што работел во МВР и со својот научен кредибилитет  и постигнувања во делот на безбедноста ќе даде максимум за што попрофесионално извршување на својата функција како министер за внатрешни работи, рече премиерот Емил Димитриев, кога се обраќаше пред пратениците.
Додаде дека како претседател на Владата, сметаат и на Митко Чавков кој има одлично работно искуство и професионално во МВР и како што додаде со него планираме да биде на една од клучните позиции во министерството.Со 65 гласови Оливер Андонов е изгласан за нов министер за внатрешни работи.
-Професор на воената академија како и професор и на други висо

Пронајдете не на следниве мрежи: