Androidly – Паметен часовник со Android

Loading...

После најавите од Самсунг и Епл дека работат на концепт за паметни часовници, официјално е најавен Androidly, првиот паметен часовник со Андроид оперативен систем. Androidly паметните часовници не само што можат да биде користени за воспоставување и примање на повици, доаѓаат  со 2” инчен капацитивен дисплеј на допир кој би требало да биде доволен за пораки, email музика и игри. Можеби овие 2” мислите дека се малку посебно за читање на долги email пораки, но потсетете колку помали беа дисплеите на постарите мобилни телефони.
Во хардверската конфигурација на овие паметни часовници се вклучени и камера  од 2 мегапиксели, GPS поддршка, Wi Fi и Bluetooth конекции и машки USB порт кој се наоѓа на ременчето  на часовникот, а според Androidly ова е најмалиот уред на светот кој работи на Андроид. Истотака ова е првиот часовник во светот кој има целоцен пристап до Google Play Store.
Во зависност од тоа колку се во можност да одвоите, ваков паметен часовник ќе ве чини помеѓу 229 и 269 долари, било каде во светот.После најавите од

loading...
Loading...