Анита им дала на свињи ВОДА и поради тоа ја чекаат 10 ГОДИНИ затвор!

Loading...

Анита Крајнц само сакала да им помогне на свињите кои се пренесуваат до кланица и се подготвуваат за колење. Таа го дочекала камионот и низ дупките ги поела со вода.Во канадскиот закон стои дека свињите можат 38 часа да бидат без храна, вода и одмор и дека тие се сопственост на оној којшто ги купил.
Анита Крајнц (48) од Канада е жена која е олицетворение на храброст, пожртвуваност и добродушност. Поради еден хуман гест се соочила со закана дека ќе биде осудена на 10 години затвор или ќе мора глоба од 2500 долари.
Таа само сакала да им даде малку вода на свињи кои се пренесувале во кланица. На неа не ѝ се допаднала идејата поради еден хуман гест да заврши во затвор, па одлучила да се бори за правата на животните.
Оформила група луѓе кои со шишња во рацете подговено дочекале камион полн со свињи. Меѓутоа, по овој нејзин гест се соочила со тужба. Како што се наведува во судските документи, таа ги прскала свињите со „непозната течност“.
-Таа има право да протестира, но не и да ја загрозува безбедноста на свињите и останатите луѓе во сообраќајот. Кога ќе се запали зелено светло, лесно некој може да биде прегазен – изјавил Ерик ван Бекел, којшто ја поднел тужбата.Во канадскиот закон стои дека свињите можат 38 часа да бидат без храна, вода и одмор и дека тие се сопственост на оној којшто ги купил.
Ани

loading...
Loading...