Анкета во Теарце: Изборите беа мирни и демократски, без никакви проблеми

Жителите на Теарце се едногласни дека изборите одржани на 11-ти декември поминале во мирна и демократска атмосфера, без никакви проблеми и инциденти. Тие велат дека тоа што сега се прави е малтретирање на луѓето и според нивните мислења, прегласувањето во недела нема да има влијание на изборите. -Атмосферата беше мирна, демократскa, без никакви проблеми. Јас се чудам зошто е ова малтретирање на луѓево, зошто е без врска, сум активен и знам дека немало ниаккви проблеми. Ова е малтретирање мислам за луѓево. Мислам и дека нема да влијае нешто на изборите, вели еден жител на Теарце.
-Порано имаше проблеми, овој пат немаше никакви проблеми, збор немаше, никој никого да навредува, апсолутно не. Многу беа демократски, вели друг жител.
Постизборниот инжинеринг кој се состои во фалсификување на волјата на граѓаните искажана на слободни и демократски избори практично претставува шамар на СДСМ за граѓаните на Теарце кои за оваа партија учествувале во изборни нерегуларности и покрај тврдењето на сите членови на избирачкиот одбор како и граѓаните на Теарце дека изборниот ден поминал мирно.
ВМРО ДПМНЕ на 11 декември на изборното место 2011 од излезени 404 избирачи доби поединечно најмногу или 91 глас, зад нив следи СДСМ со 87 гласови, БЕСА со 65, ДПА со 64, ДУИ со 25, Алтернатива за Албанците со 25, а по еден глас добиле ВМРО за Македонија и Третиот блок.-Атмосферата беше мирна, демократскa, без никакви проблеми. Јас се чудам зошто е ова малтретирање на луѓево, зошто е без врска, сум активен и знам

Пронајдете не на следниве мрежи: