Апелот на оваа мајка ќе им го спаси животот на вашите деца!

Loading...

Една мајка доживеа хорор кој поради една нејзина одлука не заврши кобно. Таа доживеа тешка сообраќајна несреќа додека во автомобилот беа и нејзините две мали дечиња.Имено, нејзините деца на 3 и 6-годишна возраст останаа живи по сообраќајката само затоа што таа ги имала врзано во детски седишта во автомобилот.
Фактот што таа имаше среќа, го искористи да испрати совет и апел до сите родители.
Родители, прочитајте го овој апел и задолжително послушајте го советот на оваа мајка.
-Ова е зошто вашите деца треба да ги врзувате правилно во детските седишта во автомобилот секој пат. Дури и кога тие ќе вриштат поради тоа што ремените им се силно зацврстени. Дури и кога ќе се жалат поради клипот на градниот кош или дека седиштата гледаат на задниот дел. Вчера застанавме за да купиме млеко на патот кон дома од забавиште. Бевме близу од дома. Некој возеше пребрзо и помина на црвено светло, па се удри во нас. Никогаш не мислиш дека тоа ќе ти се случи на тебе. Моите момчиња поминаа без никаква гребаница, но болничарите ми кажаа дека се ќе беше поинаку доколку не потрошев екстра две минути за да ги заврзам правилно. Јас ќе бидам добро, моите деца се добро, се друго може да биде заменето. Му праќам благодарност на Бог што не чува, напиша таа.

 
 Имено, нејзините деца на 3 и 6-годишна возраст останаа живи по сообраќајката само затоа што таа ги имала врзано во детски седишта во автомоби

loading...
Loading...