Априлијада 2017 на плоштадот во Скојпе

Loading...

Град Скопје на први април, утре од 11 до 13 часот на плоштад Македонија, организира детска забава,„Априлијада – Скопје се смее“, за сите училишта, градинки и деца на град Скопје.На настанот ќе има маски, кловнови, балони, песнички, игри, забава и танцови групи од основните училишта од Скопје и околината, како и Албанскиот детски фестивал.
Манифестацијата „Априлијада – Скопје се смее“ е финансирана од Град Скопје и ќе ја отвори градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.
Ќе има и ноќна забава од 20 часот со Андријана Јаневска, Мартија Станојковиќ, Влатко Илиевски, Александар Тарабунов, Лаура Крлиу, Групата „Брас бродерд“, а за крај маскирани посетители ќе продефилираат на сцената.
Во вечерниот дел на манифестацијата на бината ќе продефилираат со групни маски ученици од средните училишта од Скопје и околината, а за најдобра групна маска слеува вредна награда, велат организаторите.На настанот ќе има маски, кловнови, балони, песнички, игри, забава и танцови групи од основните училишта од Скопје и околината, како и Албанскиот д

loading...
Loading...