Апсења во Албанија поради работа на плантажи за марихуана

Loading...

Во Албанија околу 58 лица се уапсени поради работа на плантажи за марихуана, пренесе АТА. Власите во Албанија пронашле уште камиони со приколки и цистерни во кои најверојатно се пренесувала марихуаната. 
Жителите на селото Лазарат, познато по производството на марихуана, годишно од шверцот со наркотоци заработувале неверојатни 4,5 милијарди евра.
Според властите, марихуаната во Лазарат се одгледува на секое парче земјоделска земја, па дури и во дворовите на куќите.
Полицијата секогаш имала тежок пристап кон ова село, бидејќи при секоја нејзина интервенција жителите на селото одговараат со оган.  Власите во Албанија пронашле уште камиони со приколки и цистерни во кои најверојатно се пренесувала марихуаната. 
Жителите на селото Л

loading...
Loading...