Арената „Филип Втори“ уништена од чавки

Арената „Филип Втори“ во Скопје привремено ќе биде затворена. Натпреварот меѓу Работнички и Турново ќе се одигра во Ѓорче Петров,а а рената „Филип Втори“ е затворена поради тоа што ќе се реновира. 
Според некои медиуми, теренот на „Филип Втори“ е упропастен од чавки кои ја гризеле тревата и нанесле драстична штета. 
Арената се очекува да биде отворена некаде по 20 октомври. Натпреварот меѓу Работнички и Турново ќе се одигра во Ѓорче Петров,а а рената „Филип Втори“ е затворена поради тоа што ќе се реновира.&

Пронајдете не на следниве мрежи: