Асанж реши да заплива во политичките води

Loading...

На австралиските парламентарни избори кои ќе се одржат на 7 септември, реши да се кандидира и основачот на „Викиликс“ Џулијан Асанж.Џулијан Асанж реши да заплива во политичките води и да се канидира на парламентарните избори во Австралија.
Премиерот во Австралија ги распиша исборите за 7 септември.
Австралискиот премиер, Рад дојде на функцијата премиер пред шест недели кога поранешната премиерка Џулија Гилард е сменета на партиските избори. Популарноста на Рад, кого неговата партија го смени од премиерската функција во 2010 година, се зголеми откако се врати, но конзервативниот опозициски лидер Тони Ебот и понатаму е фаворит за победа на изборите. Во меѓувреме, 42-годишниот Асанж изјави дека е горд на поддршката која ја ужива во Австралија само неколку недели пред изборите.Џулијан Асанж реши да заплива во политичките води и да се канидира на парламентарните избори во Австралија.
Премиерот во Австралија ги расп

loading...
Loading...