Асистентката на папата Франциско е пронајдена мртва во нејзиниот стан

Loading...

Личната асистентка на папата Франциско, 34-годишната Миријам Валоу е пронајдена мртва во својот стан во предградиеto на Рим, објави лондонски „Мирор“.Миријам, која е so еритрејско потекло, била во седмиот месец од бременоста и повеќе години работела во гостинската куќа Санта Марта како рецепционерка на папата и другите бискупи и кардинали кои таму престојувале.
Полицијата ја разгледува теоријата дека во случајот е вмешан сопругот на Миријам за кого постои сомнеж дека се оженил со неа за да може таа да добие државјанство.
Миријам страдала од тежок вид на дијабетес, поради што нејзината бременост се сметала за високо ризична. Миријам, која е so еритрејско потекло, била во седмиот месец од бременоста и повеќе години работела во гостинската куќа Санта Марта како рецепционе

loading...
Loading...