АУТИСТИЧНО ДЕТЕ за прв пат излезе од дома поради Покемон Гоу – Еве како играта влијае врз него!

Адам има аутизам и преферира да остане дома, наместо да биде надвор и во природа.Но, благодарение на играта Покемон Гоу, Адам за прв пат по 5 години изразил желба да излезе од дома.
Неговата мајка вели дека сега се чувствува поблиска со синот, бидејќи тој со неа излегува надвор и бара покемони.
-Како да го имам мојот син назад повторно, вели неговата мајка.
Но, благодарение на играта Покемон Гоу, Адам за прв пат по 5 години изразил желба да излезе од дома.
Неговата мајка вели дека сега се чувст

Пронајдете не на следниве мрежи: