Авионот сепак е киндапиран? Во рок од 14 минути биле исклучени двата предаватели

Loading...

Првиот комуникациски систем се угасил во 1 часот и 7 минути, а вториот систем бил угасен во 1 часот и 21 минута. Пилотот го контролилал авионот се до моментот кога кажал „добра ноќ“, после тоа авионот се изгубил од радаритеАмериканските истражувачи сметаат дека комуникацискиот систем на исчезнатиот авион на Малезија Ерлајнс биле угасени во рок од 14 минути. Тоа укажува на фактот дека авионот не се урнал поради дефект, или поради човечка грешка, туку падот се случил поради истовременото гасење на комуникациските системи, односно предавателите.
Комуникациските системи биле исклучени во 1 часот и 07 минути и 1 часот и 21 минута. Тоа е моментот кога пилотот за контрола на летот рекол „добра ноќ“, при што авионот го напуштил курсот и се упатил кон запад.

Тој се урнал во Индискиот Океан? САД испари воен брод за целите на истрагата.
Според ова, американските власти сметаат дека авионот летал 4-5 часа, а потоа се урнал во Индискиот Океан. За оваа цел испратен е воен брод УСС Кид и на предвидената дестинација се очекува да пристигне денеска попладне.
Пилотот сам ги угасил предавателите?
Не смее да се отфрли можноста дека авионот бил киндапиран.
Откако пилотот сам, или некој друг ги угасил предавателите, голема е можноста авионот да се упатил кон друга земја. Но, сооглед на времето за летање кое му преостанало на авионот тој би требало да падне некаде околу Саудиска Арабија и Пакистан.
Авионот исчезна во неделата вечерта, а од тогаш му се има изгубено секаква трага. Во потрагата по Боингот 777 се повеќе земји се приклучуваат, а подрачјето на истрагата се повеќе се зголемува.Американските истражувачи сметаат дека комуникацискиот систем на исчезнатиот авион на Малезија Ерлајнс биле угасени во рок од 14 минути. Тоа укажув

loading...
Loading...