АВМУ со донација од милион денари за поплавените

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ќе донира 1.000.000 денари за санирање на последиците од поплавите во Скопскиот регион, одлучи на денешната седница Советот на АВМУ.Парите за донација АВМУ ги обебзедува од сопствени средства остварени во текот на годинава.
Ќе бидат донирани преку Црвен крст на Република Македонија преку наменска сметка – фонд за солидарност.Парите за донација АВМУ ги обебзедува од сопствени средства остварени во текот на годинава.
Ќе бидат донирани преку Црвен крст на Република

Пронајдете не на следниве мрежи: