„Баќушките“ имаат уште еден ас во ракавот: Погледнете како Русите го онеспособија американскиот разорувач

Настанот се случил на 12 април – рускиот бомбардер СУ-24 изврши кружен лет над американскиот разорувач, а последица бил фактот дека 27 американски морнари напишаа изјава за давање отказ од флотата. Што ги преплашило?„Доналд Кук“ е торпеден разорувач на Воено-морските сили на САД, од четврта генерација. Негово главно оружје се крстосувачките ракети „томахавк“, кои можат да летаат до 2500 километри и да носат нуклеарно полнење. Во обична или ударна варијанта, бродот е опремен со 56 или 96 такви ракети.
Рускиот бомбардер СУ-24 немал ниту бомби, ниту ракети. Под трупот од авионот носел контејнер со систем за радио-електронска борба „хибини“. Бидејќи се приближил, „хибини“ го исклучил радарот на разорувачот, а потоа и системот за пренос на податоци.
СУ-24 потоа симулирал ракетен напад врз ослепениот и нем брод. Веднаш по заминувањето на бомбардерот, „Доналд Кук“ се упати кон романско пристаниште.

Имаат „баќушките“ уште асови во ракавот
Освен „хибини“, рускиот Воено-индустриски комплекс произведува и многу други направи кои се во состојба да ги онеспособат единиците на противниците, па така и терористите.
Намонтиран на оклопен транспортер или на некоја друга воена техника, тој систем ја наоѓа и ја блокира непријателската радио-врска во кратки или ултракратки бранови и ги „успива“ диригираните мини. Тие ќе експлодираат, но дури тогаш кога руската колона на војници доволно ќе се оддалечи.
„Доналд Кук“ е торпеден разорувач на Воено-морските сили на САД, од четврта генерација. Негово главно оружје се крстосувачките ракети &

Пронајдете не на следниве мрежи: