Балканот под снег: Се јавија првите проблеми во Србија, Босна, Хрватска и Романија

Loading...

Снегот кој беше најавен за викендов го покри целиот Балкански полуостров, а со тоа се јавија и првите проблеми.Во делови од Србија утрово температурата е под нулата, а во градовите кои се со надморска висина над 1000 метри има снег од 10 сантиметри, а во некои повисоки делови снежната покривка достигнува дури 15 сантиметри.
Инаку во делови од земјата има и забрана за движење поради натрупаниот снег, а екипите се веќе на терен, јавуваат српските медиуми.
 

Во делови од Србија утрово температурата е под нулата, а во градовите кои се со надморска висина над 1000 метри има снег од 10 сантиметри, а

loading...