БАШ ФИНИ СОСЕДИ: Норвешка планира на Финска да и подари планински врв!

Loading...

Норвешка планира идната година на Финска, по повод 100 години од нејзината независност, да и подари планински врв!Портпаролката на норвешката влада, Ан Нордск, изјавила дека владата разгледува предлог, да врвот на границата Халти, од 1,331 метри да и го подари на Финска.
Норвешка има неколку планински врвови, кои се повисоки од финските, каде највисоката планина има 1,325 метри.
Доколку Норвешка се одлучи на тој чекор, тоа би значело измена на границата помеѓу овие две земји.Портпаролката на норвешката влада, Ан Нордск, изјавила дека владата разгледува предлог, да врвот на границата Халти, од 1,331 метри да и го подари

loading...