Бебе гениј: Двегодишниот Адам има 141 IQ

Loading...

Родителите на 2-годишниот Адам Кирби забележале дека нивното бебе не е како останатите, откако научил да чита  кога имал само девет месеци.
Кога имал 23 месеци успеал да прочита една книга која му ја подариле пријателите. Па родителите решиле да го однесат на тест за интелигенција.
Резултатите биле 141 IQ- што укажува на тоа дека Адам е многу поинтелигентен од многу американски претседатели. Веднаш по тестирањето е примен во МЕНСА, каде станал најмладиот машки член.
Тој на англиски знае да брои до 1.000 а на шпански до 200. На една година умеел да ги разликува земјите по обликот.
Неговата мајка вели дека тој ужива додека чита книги.Родителите на 2-годишниот Адам Кирби забележале дека нивното бебе не е како останатите, откако научил да чита  ко

loading...
Loading...