БЕБЕТО УМИРАЛО, но, нејзината мајка направила нешто, што ја вратило во живот!

Loading...

Рејчел се родила пред време, нејзиното тело било премногу слабо за да преживее. Срцето и чукало само еднаш во десет секунди и не можела да дише. Докторите и кажале на мајката дека бебето нема да може да преживее.Каролин Ајбиситер, го одмотала бебето и го ставила голо на своите гради. Солзите сами и течеле по образите, а нејзиниот сопруг бил скршен.
– Не сакав да и биде ладно. Затоа ја одмотав и ја ставив на својата гола кожа. Нејзините ноџиња беа премрзнати – објаснува Каролин.
– Тоа беше се што можев да и го подарам – рекла мајката. Меѓутоа, она што се случило, ги изненадило докторите и им дало надеж на родителите!
Топлината на телото и мајчиното срце, ја поттикнале правилната работа на срцето на малата Рејчел.

– Не можевме да веруваме, а и докторите беа изненадени. Сите велеа дека нема да преживее, но се случи вистинско чудо! – вели Каролин.
По четири месеци, бебето било потполно здраво и било пуштено дома.
– Рејчел е вистински мал борец. Само една мајчинска прегратка промени се!Каролин Ајбиситер, го одмотала бебето и го ставила голо на своите гради. Солзите сами и течеле по образите, а нејзиниот сопруг бил скршен.

loading...
Loading...