Бегајте подалеку од ОВИЕ домашни лекови!

Овие домашни лекови треба да ги избегнувате…Стапчиња за уши
Овие стапчиња можат да доведат до разни компликации, како инфекции или потиснување на ушниот восок уште подлабоко во увото. Тоа може да доведе до оштетување на слухот. Подобра алтернатива е да користите капки за уши кои го топат ушниот восок.
Паста за заби на акните
Можеби сте слушнале дека нанесувањето на паста за заби на акните има позитивен ефект, меѓутоа, тоа само ќе ја влоши состојбата на акните и ќе ви ја изиритира кожата.
Течност за уста против лошиот здив
Ако имате непријатен здив, најверојатно треба веднаш да ги измиете забите или да ги измиете со течност за уста. Меѓутоа, бидејќи алкохолот е главната состојка на повеќето течности за плакнење на устата, со премногу употреба може да ја влошите состојбата.
Пудра на изгореници
Ова е старо верување кое треба да го занемарите. Ако ставате пудра на изгорениците може само да си предизвикате инфекција. Бидејќи изгорената кожа ја изгубила својата одбранбена функција, ставањето пудра која нема антивоспалителни својства може само да ја влоши ситуацијата и да создаде бактерии.Стапчиња за уши
Овие стапчиња можат да доведат до разни компликации, како инфекции или потиснување на ушниот восок уште по

Пронајдете не на следниве мрежи: