Бегалка се обидела да се самозапали на границата со Македонија

Loading...

Средовечна бегалка се обидела да се самозапали во реонот на грчкиот премин Идомени, на границата со Македонија, пренесоа грчките агенции.Жената навреме била видена од други бегалци, кои успеале да ја спречат во намерата да се самоубие.
Според сведоци на настанот, бегалката била во тешка психичка состојба и била падната во нервна криза. Таа била сместена во шатор на организацијата „Лекари без граници“, каде веднаш ѝ била укажана прва помош.
Грчките агенции информираат дека преку преминот Идомени било дозволено минување на композиции на возови, но преку границата не било одобрено минувањето на бегалци.Жената навреме била видена од други бегалци, кои успеале да ја спречат во намерата да се самоубие.
Според сведоци на настанот, бегалката би

loading...
Loading...