Бејли: Договор нема,разговорите продолжуваат

Разговорите меѓу политичките партии ќе продолжат утре откако денеска повторно не е постигнат договор, изјави амбасадорот на САД Џес Бејли по завршувањето на средбата во Клубот на пратениците.Денешните разговори за ингеренциите на министерот за внатрешни работи и за техничката влада која што ќе ги спроведува изборите траеја два часа.
Пред почетокот на средбата изјави за медиумите дадоа Никола Тодоров од ВМРО-ДПМНЕ, Радмила Шеќеринска од СДСМ и Артан Груби од ДУИ.
Тодоров и Шекеринска ги повторија веќе изнесените ставови во врска со прашањата за ингеренциите на министерот за внатрешни работи, но не сакаа да соопштаат кои се новите идеи што произлегле на вчерашаната средба, според тврдењата на амбасадорот на САД Џес Бејли. Груби, пак, од ДУИ рече дека е оптимист оти разговорите може да завршат уште денеска или утре доколку македонските партии ги надминат разликите бидејќи тие биле минимални. Доколку се постигне договор сега, според него, избори би можеле да се одржат на 11 декември.
На средбата присуствуваат и Имер Алиу од ДПА, амбасадорот на САД Џес Бејли и претставник на мисијата на ЕУ во отсуство на амбасадорот Аиво Орав.Денешните разговори за ингеренциите на министерот за внатрешни работи и за технич

Пронајдете не на следниве мрежи: