Бериша: Независноста на Косово е најсветла страница на Албанците

Loading...

По повод петгодишнината од прогласувањето на независноста на Косово, во албанскиот главен град Тирана се одржуваат бројни ројни свеченост.Албанскиот премиер Сали Бериша во своето обраќање преку социјалната мрежа Facebook им упати честитки на сите Албанци „каде и да живеат“ по повод пет годишнината од независноста на Косово.„Албанците каде и да се денеска, на овој ден се поклонуваат пред делото на творецот на Косово, претседателот  Ибрахим Ругова и на борецот за права на Албанците. Адем Јашар, како и големиот број други паднати борци за независно Косово“, напиша албанскиот премиер БеришаДодаде во својата порака дека независноста на Косово е најсветла страница од историјата на Албанците.„Денеска ние Албанците им одаваме благодарност на САД, на претседателите Бил Клинтон и Џорџ Буш и на НАТО алијансата кои ја одиграа главната улога за ослободување на Косово и неговата независност“, подвлече Бериша.
МакфаксПо повод петгодишнината од прогласувањето на независноста на Косово, во албанскиот главен град Тирана се одржуваат бро

loading...
Loading...