Бесни и очајни: Го нападнаа премиерот бидејќи не ги пронајде потопените деца!

Единаесет родители собраа вкупно 500 евра за да ангажираат брод со локален репортер и нуркач, со цел сами да започнат потрага за потопените жртви во Јужна Кореја.Чанг Хонг-Вон, премиерот на Јужна Кореја, се најде на мета на очајните луѓе, чии деца и роднини страдале во потопениот брод. Неговите телохранители мораа да го заштитат од шишињата вода кои што летаа во негов правец.
Таму нема никого. Никој денес не покрена никаква операција за спасување. Ние јасно видовме дека нема никој кој што работи на случајот. Страшно сум бесен! – изјави еден од родителите по враќањето од интерната патрола.
Чанг Хонг-Вон, премиерот на Јужна Кореја, се најде на мета на очајните луѓе, чии деца и роднини страдале во потопениот брод. Неговите телохранители

Пронајдете не на следниве мрежи: